Sajtótájékoztató és előadás a földügyek jogi szabályozásáról

2013.03.14.

Simon Attila helyettes államtitkár MTI-nek adott tájékoztatója és Kurucz Mihály egyetemi docens előadása a II. Axiál Fiatal Gazda Konferencián

Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára tájékoztatást adott az MTI-nek a földügyek jogi rendezéséről.
A helyettes államtitkár fő vonalaiban ismertette a földforgalmi törvényjavaslatot és bejelentette, hogy várhatóan a tavaszi ülésszakon benyújtják az ehhez kapcsolódó üzemszabályozási, termelésszervezési és az eljárásrendet szabályozó törvénytervezeteket. Az első három törvény sarkalatos jogszabály lesz.
Forrás: a Kormányportál - Vidékfejlesztési Minisztérium

Kurucz Mihály, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Agrárjogi Tanszékének docense előadást tartott a földtörvény tervezetéről az AGROmashEXPO alkalmából megrendezett II. Axiál Fiatal Gazda Konferencián. Az elemzés Ösztönzések és kötöttségek címen Bárdos B. Edit szerkesztésében megjelent a Kertészet és szőlészet 62. évf. 11. sz. (2013. márc. 13.) 6-10. oldalán. A cikk a mellékletben olvasható.