A Fidesz-KDNP frakció álláspontja a mezőgazdasággal kapcsolatos törvényjavaslatok megtárgyalásának időrendjéről

2013.02.08.

Rogán Antal (Fidesz) és Harrach Péter (KDNP) frakcióvezetők 2013. február 7.-én Gyulán sajtótájékoztatót tartottak a Fidesz-KDNP frakció kihelyezett ülésének eredményeiről. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője többek között ismertette a frakció álláspontját a mezőgazdasággal kapcsolatos törvényjavaslatok megtárgyalásának időrendjéről.

A Fidesz honlapján a következő összefoglalás olvasható Rogán Antal tájékoztatójának vonatkozó részéről: "Közölte, hogy megvárják az agrárkamarai választások eredményét azért, hogy a kamarák is bele tudjanak szólni a törvényalkotás folyamatába. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a kormány azt a feladatot kapta, hogy a kamarai választások lezárultával terjessze a Parlament elé az összes termőfölddel kapcsolatos törvényt. Rogán Antal jelezte: céljuk, hogy az összes agráriumra vonatkozó törvényt tárgyalják meg július 1-jéig."

A T/7979. számú törvényjavaslatról az Országgyűlés legutóbb a 2012. október 30.-i ülésnapon folytatott általános vitát. Az ülésnap jegyzőkönyve a mellékletben.